Staples Solutions używa ciasteczek/cookies (i podobnych rozwiązań np. Facebook Pixels, beacony i Javascript) na swoich stronach w celu poprawy ich funkcjonalności i użyteczności, by analizować ruch oraz dla celów marketingowych. W konsekwencji, ciasteczka przetwarzają dane osobowe.  Dowiedz się więcej na temat wykorzystania ciasteczek na tej stronie z naszej Polityki dotyczącej plików cookie. Przeczytaj więcej o tym, w jaki sposób ta strona przetwarza dane osobowe w Polityce prywatności. Klikając przycisk ‘OK’, lub zaczynając używać tej strony, wyrażasz zgodę na funkcjonowanie ciasteczek.

Logo Staples

Jak robić przerwy i się regenerować w nowym środowisku biurowym?

Udostępnij:

Zminimalizuj kontakty towarzyskie, unikaj godzin szczytu i staraj się jak najmniej dotykać – nagle przerwa na lunch w biurze straciła na wartości. Jednak PRZESTRZEŃ DO ODPOCZYKU, obszar w firmie, w którym pracownicy relaksują się w przerwie w pracy, ma kluczowe znaczenie dla zapewnienia równowagi między bezpieczeństwem a spokojem. Jako zaufany przewodnik, firma Staples objaśni Ci nowe zalecenia dotyczące PRZESTRZENI DO WYPOCZYNKU.

Jak podawać kawę i lunch?

Ekspres do kawy jest w ciągłym użyciu, więc przyciąga wiele zarazków, dlatego też wszyscy użytkownicy powinni zachować ostrożność. „Ważne jest, aby uporać się z powrotem do pracy, wprowadzając zmiany po kolei, zaczynając od podstaw i stosując najlepsze praktyki w odniesieniu do każdego urządzenia i produktu czyszczącego dostępnego w biurze” – stwierdza Doni Lim, europejski Vendor Manager w Staples Solutions.

W przypadku niewielkiej PRZESTRZENI DO ODPOCZYNKU konieczne będzie wskazanie, za pomocą wyraźnych oznaczeń, liczby osób, która może przebywać w tym pomieszczeniu jednocześnie. Jako miejsce, z którego pracownicy często korzystają, PRZESTRZEŃ DO ODPOCZYNKU będzie wymagać zastosowania rygorystycznych zasad w zakresie sprzątania ze strony pracowników lub ekipy sprzątającej, dostępu do wolno stojących, bezdotykowych dozowników ze środkiem do odkażania rąk oraz ściereczek i sprayów antybakteryjnych. Wspólne filiżanki do kawy to już przeszłość, zastąpią je automaty z jednorazowymi kubkami. 

W przypadku większej PRZESTRZENI DO ODPOCZYNKU należy zastanowić się nad wyznaczaniem tras i instrukcjami, aby wyrobić wśród pracowników i klientów odpowiednie nawyki dotyczące zachowania odległości i w zakresie działań prozdrowotnych. Poza umieszczeniem wolno stojących, bezdotykowych dozowników ze środkiem odkażającym do rąk, obok każdego wejścia lub wyjścia powinien znajdować się protokół dotyczący czyszczenia. W celu zapewnienia bezpiecznej odległości można używać jasnego oznakowania na podłodze do wskazywania przejść i zarządzania bezpiecznymi kolejkami. Osłony ochronne mogą rozwiązać problem rozprzestrzeniania się wirusów między gośćmi a personelem kuchennym i kasowym. 

Zadbaj o zapewnienie w PRZESTRZENI DO ODPOCZYNKU wypróbowanych i przetestowanych środków czyszczących, ale poznaj ich działanie przed zakupem, ponieważ nie wszystkie środki dezynfekujące działają w ten sam sposób. 

Pamiętaj o zdrowiu i dobrym samopoczuciu pracowników

Każda firma rozumie, że zdrowie i dobre samopoczucie pracowników jest priorytetem. Regularne przerwy są podstawowym elementem dobrego stanu zdrowia i dobrego samopoczucia; dzięki nim pracownicy mogą zapomnieć o ograniczeniach swojego stanowiska pracy, aby cieszyć się zasłużonym odpoczynkiem i korzystać z nieodzownych aspektów społecznych PRZESTRZENI DO ODPOCZYNKU. Pracownicy potrzebują miejsca do możliwości bezpiecznej regeneracji, dlatego konieczne jest staranne rozważenie zarządzania godzinami szczytu w stołówce. Trwają już prace nad aplikacjami do wcześniejszego zamawiania posiłków i określenia miejsca w kolejce. „Zamiast wykluczyć pewne posiłki z oferty, pracodawcy powinni znaleźć bezpieczniejsze sposoby ich przyrządzania i serwowania” – stwierdza Lim. Gotowe posiłki są typowym przykładem nowej normalności, co oznacza, że nadal można serwować świeżo upieczone babeczki, pod warunkiem że szef kuchni przestrzega zasad higieny, a wypieki są pakowane pojedynczo.

Chcesz dowiedzieć się więcej o krokach, które możesz podjąć, aby zarządzać przepływem osób w pomieszczeniu socjalnym? Nasz opiekun handlowy Staples pomoże Ci poznać, jakie masz możliwości.

Zobacz produkty

https://www.staplesadvantage.co.uk/get-inspired/food-and-breakroom/the-power-of-breakspace/

http://www.mkda.com/miami/news/how-covid-19-will-change-the-workplace/

https://www.forbes.com/sites/alankohll/2018/05/29/new-study-shows-correlation-between-employee-engagement-and-the-long-lost-lunch-break/#7114b3564efc

https://www.hok.com/news/2020-03/what-will-be-the-covid-19-takeaways-for-the-workplace/

https://www.wired.co.uk/article/social-distancing-office-cubicles

https://economictimes.indiatimes.com/news/company/corporate-trends/corona-scare-beware-of-these-five-germiest-places-at-your-office/germ-prone-areas/slideshow/74624541.cms

https://www.cmmonline.com/articles/how-to-maintain-a-healthy-breakroom

https://www.inc.com/karen-tiber-leland/4-cleaning-practices-to-share-with-your-office-to-help-keep-coronavirus-at-bay.html

Udostępnij:

Czytaj dalej

Kontakt
close

Porozmawiajmy osobiście

Skontaktuj się z przedstawicielem Staples, dzwoniąc na numer:

(58) 781 52 00

Możesz również wypełnić poniższy formularz, a wkrótce skontaktuje się z Tobą jeden z naszych przedstawicieli.

Get help PL

Form